Vision and Mission Metta School

Vision

Menjadi sekolah yang unggul dan berkualitas tinggi, menitikberatkan pada pengembangan moral yang universaletika, empati, pikiran yang cerdas dan kreatif, penuh toleransi, kasih sayang kepada semua makhluk dan berperan aktif dalam mendidik bangsa dan negara.

To be a steadfast, high quality school, emphasizing universal morals, ethics, empathy, clever and creative minds, tolerance, compassion to all sentient beings, and active civic participation in educating the nation.

成为一所优越、高品质、强调普世道德的发展、伦理、同情心、聪慧和创造力、充满宽容、对所有众生的爱心以及积极参与国家及公民教育的学校。

Mission

1. Menghasilkan lulusan yang kreatif dengan kemampuan intelektual yang tinggi, serta diimbangi dengan peduli sosial dan nilai-nilai spiritual yang positif.

Produce graduates who are highly creative with advanced intellectual skills-equally balanced with pro-social and positive spiritual values.

培养具有高知识能力及创新能力-兼具社会关怀和积极的精神价值观的毕业生.

2. Mengoptimalkan potensi anak didik sehingga memperoleh makna pendidikan secara utuh, karakter yang unggul, memiliki etika yang kuat dan memiliki hati dan pikiran yang penuh kasih sayang.

Maximize students’ potential so they can obtain a well-rounded education, an outstanding character, a sound sense of ethics, and a compassionate heart and mind.

优化学生的潜力,使他们可以获得全面的教育,出色的品格,良好的道德观念和富有同情心的心灵。

3. Membangun kesadaran mengenai pentingnya berperilaku dengan mengindahkan landasan moral dan etika semenjak tingkat Pendidikan Usia Dini hingga Sekolah Dasar, Sekolah Menengah hingga Perguruan Tinggi.

Build awareness regarding the importance of basic moral and ethical behavior starting from the preschool level to the elementary, junior high, and up to the university level to affect pro-social change in our society.

自幼儿阶段到小学、初中直至大学阶段,建立基本道德和伦理的重要性的认识,以影响我们社会的亲社会变化。

4. Mendorong sikap efikasi diri yang positif dan menjunjung tinggi harga diri sejak dini untuk dapat berkiprah dalam lingkup bermasyarakat yang luas dimana peserta didik akan menjadi pemimpin dan penggerak di masa depan.

Encourage positive self-efficacy and self-esteem from an early age to give benefit to the greater society in which our students will help to lead and change in the future.

自早期提倡积极的自我效能感和自尊心,以造福广大的社会,让学生将来能成为领导和堆动者。

5. Menciptakan hubungan dan kerjasama yang selaras antara peserta didik, pendidik, orangtua dengan senantiasa menjunjung tinggi empati dan tata krama.

Build harmonious relationships and a collaborative atmosphere among students, teachers, and parents with positive attitudes and empathy.

以积极的态度和同理心,在学生,老师和家长之间建立和谐的关系和协作

6. Menjalin hubungan dan berkolaborasi dengan sekolah-sekolah unggul lainnya baik dalam skala nasional dan internasional.

Engage and collaborate with other good quality schools locally, nationally and internationally.

在本国和国际范围内,与其他优质学校保持良好关系以及进行合作。

Student - MSIS